Incontinentie

Incontinentie en met name ongewenst urineverlies komt voor bij alle leeftijden. Omdat er nauwelijks openlijk over incontinentie problemen wordt gesproken is er veel onwetendheid. Wij helpen je graag met het begrijpen van urineverlies en het bieden je het meest betrouwbare incontinentie materiaal wat we altijd discreet zullen verzenden.

Welke soorten zijn er?

Incontinentie kan veel verschillende oorzaken hebben en het is daarom ook altijd raadzaam om naar uw huisarts te gaan als de problemen zich voordoen. Leeftijd kan een zekere invloed hebben die de kans op incontinentie, en met name urineverlies, kunnen vergroten. Daarnaast is incontinentie ook een steeds vaker voorkomend probleem waarbij het voor zowel vrouwen als mannen lastig is om over te praten.

Stressincontinentie

Stress en urineverlies? In dit geval staat dit helemaal los van elkaar. Stressincontinentie heeft namelijk niks te maken met of u gestrest bent of niet. Het heeft te maken met de drukverhoging in de buikholte die er voor zorgt dat u urine verliest zonder dat u daar zelf controle over heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sporten, hoesten of lachen. Er zijn verschillende oorzaken waardoor u last kan krijgen van stressincontinentie, namelijk door een bevalling, de overgang, chronisch hoesten, een slechte stoelgang of een bepaalde gynaecologische operatie.

Zwangerschapsincontinentie

Ondanks dat een zwangerschap voor veel geluk zorgt, kan het ook wat ongemakken teweeg brengen. Zo hebben veel vrouwen last van urineverlies tijdens de zwangerschap doordat de bekkenbodemspieren verslappen. Ook komt er ook meer druk op bekkenbodem te staan door de baarmoeder die steeds groter wordt. Bij een korte inspanning kan u in dit geval al urine verliezen.

Na de zwangerschap nog steeds last van urineverlies? Dat kan dan komen doordat de bekkenbodemspieren opgerekt zijn of eventueel gescheurd. Andere oorzaken kunnen zijn dat de urinebuis naar beneden is gedrukt of de schedewanden en zenuwen zijn overrekt.

Urge incontinentie

Een ander veel voorkomende soort is urge incontinentie. Bij urge incontinentie, ook wel aandrangincontinentie genoemd, voelt u ineens een dwingende drang om te plassen. Doordat de blaasspier onverwachts samen knijpt, is het ophouden of uitstellen van uw plas soms een onmogelijke taak. Er kunnen diverse redenen zijn dat iemand last heeft van urge incontinentie, bijvoorbeeld door een urineweginfectie, suikerziekte of overactiviteit van de blaasspieren. Urge incontinentie neemt toe naarmate iemand ouder wordt.

Overloopincontinentie

Verliest u urine zonder dat u zelf de aandrang voelt om te plassen? Dan heeft u wellicht last van overloopincontinentie. Overloop- of druppelincontinentie wordt veroorzaakt door een te volle blaas die niet goed wordt geleegd. Er zijn diverse oorzaken voor deze vorm van incontinentie. Zo kan er vernauwing in de blaashals of plasbuis zitten, de bekkenbodem overactief zijn geraakt of kan het zijn dat de blaas niet meer goed functioneert.

Behandeling

De belangrijkste oorzaken van ongewild urineverlies zijn verzwakking van de (bekkenbodem)spieren, medicijngebruik en ziekten. Om zeker van uw zaak te zijn raden wij u altijd aan om contact op te nemen met uw huisarts. Zij kijken dan met u samen wat de beste manier is om u te behandelen.

Wij staan voor je klaar!

Wij van incontinentie Care ontzorgen u graag door eenvoudig en discreet diverse incontinentiematerialen aan te bieden. Daarnaast is het ook mogelijk om maandelijks de producten te laten bezorgen. Op die manier heb je de juiste producten altijd op tijd geleverd.  Met ons gratis incontinentie abonnement zit je verder nergens aan vast.